۞ سعدی:
چو بینی یتیمی سر افکنده پیش / مده بوسه بر روی فرزند خویش

  • ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۸:۰۵
  • ارسال توسط :
1402040212154380427817514 - چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟
چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟

چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟

مردم نو- علی حسین شهریور معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور: آموزش مهارت ها هم برای موفقیت فردی و هم برای موفقیت واحدهای تولیدی و خدماتی ضروری است.

مردم نو- علی حسین شهریور معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور: آموزش مهارت ها هم برای موفقیت فردی و هم برای موفقیت واحدهای تولیدی و خدماتی ضروری است. مهارت افزایی کارگران دلایل مهمتری هم دارد که برخی از آنها عبارتند از:
بهبود عملکرد شغلی: آموزش مهارت ها به کارگران کمک می کند توانایی های لازم را برای انجام کارشان به طور موثرتر توسعه دهند.
پیشرفت شغلی: با کسب دانش جدید از طریق آموزش، کارگران می توانند صلاحیت های خود را افزایش دهند و شانس پیشرفت شغلی خود را در بازار کار افزایش دهند.
افزایش بهره‌وری: آموزش می‌تواند منجر به افزایش بهره‌وری شود، زیرا کارگران در نقش‌های خود مهارت بیشتری پیدا می‌کنند و برای مقابله با چالش‌هایی که در کار روزمره با آن‌ها مواجه هستند، مجهزتر می‌شوند.
انطباق پذیری: آموزش مهارت ها به کارگران اجازه می دهد با محیط های کاری در حال تغییر و الزامات شغلی در حال تحول سازگار شوند.
روحیه و مشارکت کارکنان: سرمایه گذاری در آموزش مهارت ها به کارکنان نشان می دهد که سازمان آنها برای رشد آنها ارزش قائل است، که می تواند روحیه، مشارکت و رضایت شغلی را افزایش دهد.
حفظ استعدادها: ارائه آموزش مهارت ها می تواند با نشان دادن تعهد به توسعه کارکنان و ایجاد فرصت هایی برای پیشرفت در سازمان، به حفظ استعدادهای برتر کمک کند.
آموزش مهارت به کارگران با چه چالش هایی روبروست؟
مهمترین موانع مهارت آموزی و آموزش کارگران عبارتند از:
کمبود زمان و منابع: کارفرمایان ممکن است برای تخصیص زمان و منابع کافی برای برنامه های آموزشی، به ویژه در صنایعی که سرعت بالایی دارند، با مشکل مواجه شوند.
مقاومت در برابر تغییر: برخی از کارگران ممکن است در برابر یادگیری مهارت های جدید مقاومت نشان دهند، به خصوص اگر با وظایف شغلی فعلی خود احساس راحتی کنند.
شکاف های مهارتی: شناسایی مهارت های خاصی که کارگران باید توسعه دهند می تواند یک چالش باشد، به خصوص اگر ارتباط بین کارفرمایان و کارگران وجود نداشته باشد.
دسترسی به فرصت های آموزشی: برخی از کارگران ممکن است به دلیل محدودیت های جغرافیایی، محدودیت های مالی یا سایر موانع به برنامه های آموزشی دسترسی نداشته باشند.
راهبردهای ارائه آموزش مهارت‌های مؤثر به کارگران کدامند؟
توسعه آموزش نیازمند داشتن راهبرد از سوی کارفرمایان است که به برخی از آنها اشاره می شود:
انجام نیازسنجی آموزشی: شکاف های مهارتی خاص و نیازهای آموزشی نیروی کار از طریق نظرسنجی، مصاحبه و ارزیابی عملکرد شناسایی شود.
برنامه های آموزشی: برنامه های آموزشی سفارشی تدوین شود که نیازهای خاص نیروی کار را برآورده کند.
ارائه حمایت مستمر: برای حمایت از کارگران در حین آموزش مهارت‌های جدید و به کارگیری آن‌ها در نقش‌های خود، راهنمایی، مربیگری و منابع ارائه شود.
استفاده از فناوری: از پلتفرم‌های آنلاین، جلسات آموزشی مجازی و سایر ابزارهای دیجیتال برای ارائه فرصت‌های آموزشی انعطاف‌پذیر برای کارگران استفاده گردد.
تشویق فرهنگ یادگیری مستمر: باید فرهنگی را پرورش داد که کارکنان را تشویق می کند تا به طور مستمر دانش خود را بهبود بخشند.
متولی آموزش مهارت و سنجش صلاحیت شغلی کارگران کدام سازمان است؟
سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به عنوان تنها متولی مهارت افزایی و سنجش مهارت و صلاحیت شغلی و حرفه‌ای کارگران، ابتکارات متنوعی برای ارائه آموزش و سنجش مهارت کارگران دارد‌.
در این سازمان، بیش از ۱۱۵۰۰ استاندارد شایستگی مشاغل مختلف تدوین شده که آموزش و سنجش آنها در ۶۵۷ مرکز دولتی و بیش از ۲۲ هزار آموزشگاه فنی و حرفه‌ای آزاد ارائه‌ می شود. علاوه براین با راه اندازی بیش از ۴۰۴۰ مرکز آموزش جوار کارگاهی و بین کارگاهی فرصت های ارزشمندی برای مهارت افزایی کارگران فراهم شده است. کارفرمایان در تعامل و ارتباط با سازمان می توانند از از ظرفیت‌های گسترده آن استفاده کنند.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود.

سوال امنیتی ضد ربات *